Our Metamorphosis: πŸ›βœ¨πŸ¦‹

Time of the Caterpillar- Our lower form
In the past few decades, we have experienced the time of the caterpillar. Just as a caterpillar is an unconscious eating machine, consuming and devouring all in it’s path in service to self, we too, as a society have lived in this same energy of gross consumption. In our lower form, just like a caterpillar- we serve our base needs- our physical needs.

Time of the Cocoon- Our transformation
Now the Universe has placed us into cocoon time. A time when we come back into ourselves, and use the isolation to dissolve an old structure that no longer serves us. From a Shamanic Perspective, what we are currently going through is a called a dismemberment. It is a stage of initiation into Spirit Consciousness. This process has been explained to us countless times in our spiritual traditions and myths like Osiris, Jesus and Odin. This is what caterpillar teaches us also. During this stage of metamorphosis, we learn that our true nature is formless: the undying, creative source of Spirit. It is in a time of darkness that we can truly see the light within us. Once we realize that our essence is Spirit, old structures individually and collectively need to be reformed- for form must follow function. This is what we are to do now: dream into being new structures in service to our spirit and the spirit of the whole- which is One.

Time of the Butterfly-Our higher Self
At some point in the future, when the time is right and our transformation is complete, we will emerge anew- but we will not look the same. In butterfly time our new structure reflects the beauty and divinity within, and the realization that we are spirit creatures in physical form. With spirit wings we now have the ability to see things from a higher perspective. We also now understand the unique gifts we’ve each been given and how each of us has a unique part to play in service to the Whole. We realize all of nature is designed to work in a cooperative and harmonious balance, just as the butterfly now spends its time in service to the flowers and plants it once consumed.

Pin It on Pinterest